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A. Tocci ; R. Mascheroni | 1995Après une revue bibliographique sur le sujet, on présente les résultats d'expérimentations qui ont permis de déterminer les coefficients de transfert de chaleur pour des hamburgers et des boulettes de viande dans une boucle de congélation protot[...]thèse/mémoire
L'objet de l'étude est de déterminer l'influence de la température (valeur moyenne, amplitude, fréquence de fluctuation), et le rôle de l'emballage, sur la dégradation de la qualité des steaks hachés surgelés, à 15% de matière grasse, au cours d[...]article/chapitre/communication
W. Dorsa ; C. Cutter ; G. Siragusa | 1998The effects of 2% (vol/vol) lactic acid (LA), 2% (vol/vol) acetic acid (AA), 12% (wt/vol) trisodium phosphate (TSP), 72 °C water (HW), and 32°C water (W) washes on bacterial populations which were introduced onto beef carcass surfaces after wash[...]congrès/colloque
M. Houska, - Editeur scientifique | Prague [CZE] : Institut of agricultural and food information | 1997article/chapitre/communication
The ability of 16 foodborne pathogens, representative of 5 different species, to grow during cooling of previously sterilized cooked beef was studied to determine a safe cooling rate. Autoclaved ground beef samples (3 g) were inoculated with hea[...]congrès/colloque
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P. Vanderlinde | 1998To highlight the uses and limitations of quantitative risk assessment, application of quantitative microbial risk assessment (QMRA) to an Australian meat product is described.