Titre :
|
Enzymic time integrators for the quantification of thermal processes in terms of food safety
|
Auteurs :
|
A. Van Loey
|
Type de document :
|
thèse/mémoire
|
Année de publication :
|
1996
|
Format :
|
159 p.
|
Langues:
|
= Anglais
|
Catégories :
|
THERMIQUE THERMODYNAMIQUE
|
Mots-clés:
|
ACTIVITE ENZYMATIQUE
;
QUALITE DES ALIMENTS
;
SECURITE
;
INHIBITION D'ENZYME
|
Résumé :
|
1. Quantitative evaluation of thermal processes: concept and methods. 2. Time temperature integrators: state of the art. 3. Food safety aspects: identification and translation in kinetic TTI requirements. 4. Heat inactivation of enzymes: mechanism and kinetics. 5. Enzyme-based TTIs to monitor safety of pasteurisation processes. 6. Enzyme-based TTIs to monitor safety of sterilisation processes. 7. Application of TTIs in thermal process evaluation.
|
Diplôme :
|
Thèse de Doctorat, Université catholique de Louvain, Belgique
|