Résultat de la recherche
41 recherche sur le mot-clé 'MATIERE VOLATILE'
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche Générer le flux rss de la recherche
Partager le résultat de cette recherche Interroger des sources externes Faire une suggestion
article/chapitre/communication
thèse/mémoire
article/chapitre/communication
M. Vanoli ; C. Visai ; A. Rizzolo | 1995Des pommes Golden Starkspur ont été cueillies 152, 172 et 181 jours après pleine floraison. Les substances volatiles ont été échantillonnées sur des fruits intacts et analysés par chromatographie gazeuse capillaire. Des différences qualitatives [...]thèse/mémoire
article/chapitre/communication
B. Narayanan ; M. Suidan ; AL Et | 1995Un système de traitement comprenant un réacteur anaérobie de type GAC complété par une unité de nitrification aérobie est utilisé dans cette étude pour traiter des eaux de décharges domestiques recevant de faibles concentrations de composés semi[...]article/chapitre/communication
Les composés volatiles de 13 cultivars de fraises et de fraises sauvages ont été évalués dans des extraits au fréon de fruits frais et congelés. A l'aide de la chromatographie en phase gazeuse 120 substances volatiles ont été identifiées. La dét[...]article/chapitre/communication
A bioassay-directed method for the separation of volatile compounds from landfill leachates based on a destillation in a closed system is presented. The method supplies a volatile fraction containing compounds with Henry's law constants down to [...]article/chapitre/communication
B. Harland ; P. Nicholson | 1993thèse/mémoire
J. Raulston ; UNIVERSITY OF MARYLAND | 1969The objectives of this study were to investigate production of some of the peach volatiles as influenced by variety, harvest maturity, length of storage, and ripening of the fruit and to correlate the production of these volatiles with other obj[...]article/chapitre/communication
B. De Ancos ; E. Ibanez ; G. Reglero ; M. Cano | 2000The quantitative and qualitative evolution of the anthocyanins and volatile compounds of four raspberry cultivars (cvs. Heritage, Autumn Bliss, Zeva, and Rubi) growing in Spain were analyzed raw, just frozen, and during long-term frozen storage [...]article/chapitre/communication
J. Washington | 1996Enthalpy and entropy of volatilization from dilute aqueous solutions for 26 volatile organic compounds (VOCs) have been determined using Henry's Law values reported in published literature. Based on the linearity of van't Hoff plots, for the tem[...]article/chapitre/communication
P. Zerbini ; M. Grassi ; A. Rizzolo | 1996The effect of the washing of the storage room atmosphere with water (water scrubbing) on the volatile production and on sensory quality of Golden Delicious apples stored in controlled atmosphere (CA) was investigated. Atmospheres from control an[...]article/chapitre/communication
F. Barone ; R. Rowe ; R. Quigley | 1992A laboratory diffusion-test estimation of the diffusion coefficient (D) and the adsorption coefficient (Kd) for several volatile organic species in a saturated, relatively undisturbed, clayey soil is presented. The species considered were aceton[...]article/chapitre/communication
S. Mousavi ; S. Desobry ; J. Hardy | 1998During storage, some volatile constituents of packaging materials may migrate, through the air, into foodstuff. To predict migrants concentration in a cylindrical food at a given storage time, two-dimensional transient diffusion in a cylinder wa[...]article/chapitre/communication