Résultat de la recherche
10 recherche sur le mot-clé 'VITESSE DE CONGELATION'
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche Générer le flux rss de la recherche
Partager le résultat de cette recherche Interroger des sources externes Faire une suggestion
article/chapitre/communication
Le point de début de congélation de la chair de tilapia a été mesuré par calorimétrie différentielle de balayage et également en mesurant la température à coeur des tronçons au cours de la congélation. Les morceaux de tilapia entre 0.95 et 1.45 [...]thèse/mémoire
article/chapitre/communication
C. Ferrero ; N. Zaritzky | 2000Model food systems based on starch (100 g kg), sucrose (150 g kg) and water (750 g kg) with and without the addition of a low proportion of hydrocolloid (xanthan gum, guar gum or sodium alginate) were gelatinised, frozen at different rates and s[...]article/chapitre/communication
article/chapitre/communication
We compared the reduction of astringency in the flesh of persimmon fruit (Diospyros kaki Thunb. Cv. 'Hiratane-nashi') either slowly frozen in a conventional freezer or rapidly frozen with liquid nitrogen, during and after thawing. Astringency an[...]article/chapitre/communication
P. Sanz ; C. De Elvira ; M. Martino ; AL Et | 1999In food freezing processes the presence of large ice crystals is a serious drawback when a good final quality of the product is desired. To study the size and distribution of those crystals, a large piece of pork muscle has been frozen by liquid[...]article/chapitre/communication
W. Bald | 1992Présentation des courbes permettant la détermination du coefficient de transfert de chaleur en surface dans un congélateur à régulation de froid programmable.article/chapitre/communication
S. Mishra ; S. Bandyopadhyay | 1999A three-dimensional numerical heat transfer model formulated through a combined fully implicit (FI) and Crank-Nicolson (C-N) schemes was validated with freezing of shrimp and Tylose blocks carried out in a laboratory freezing unit under various [...]article/chapitre/communication
article/chapitre/communication