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D. Champiat ; C. Creuly ; CEMAGREF LYON QELY ; J. Larpent ; UNIVERSITE BLAISE PASCAL CLERMONT FERRAND | 1988La qualité des produits laitiers est essentiellement due à la qualité d'acide formé par les bactéries lactiques et tout phénomène susceptible d'altérer le levain induit de graves problèmes au niveau de la production. Les bactériophages sont les [...]thèse/mémoire
C. Rémésy, - Auteur ; INRA Institut National de la Recherche Agronomique; Centre de Recherches de Clermont-Ferrand/Theix. Laboratoire des Maladies Métaboliques et Micronutriments, St Genès Champanelle (FRA) ; Universite de Clermont 2;Faculte des Sciences. UER Sciences Exactes et Naturelles, (FRA) | 1973FREcongrès/colloque
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A. Castillo ; L. Lucia ; K. Goodson ; AL Et | 1999Hot beef carcass surface regions (outside round, brisket, and clod) contaminated with feces spread over a 5-cm(2) (1-in(2)) area were cleaned using a steam-vacuum spot-cleaning system alone or combined with subsequent sanitizing treatments of ho[...]article/chapitre/communication
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W. Dorsa ; C. Cutter ; G. Siragusa | 1998The effects of 2% (vol/vol) lactic acid (LA), 2% (vol/vol) acetic acid (AA), 12% (wt/vol) trisodium phosphate (TSP), 72 °C water (HW), and 32°C water (W) washes on bacterial populations which were introduced onto beef carcass surfaces after wash[...]ouvrage
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R. Nabais ; M. Vieira ; F. Malcata | 1996