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Auteur J. Andrieu |
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B. Woinet ; J. Andrieu ; Marylène Laurent | 1998Textural or organoleptic quality of frozen foods is strongly related to to freezing operating conditions which govern the ice crystal size. During this work, gelatin gel was used as a model food and was frozen in a freezing device which ensured [...]article/chapitre/communication
B. Woinet ; J. Andrieu ; Marylène Laurent ; S. Min | 1998Frozen gelatin gels were freeze-dried, then sliced, microphotographed and analyzed with image analysis software. A mean ice crystal size was determined at different locations inside the gel for many operating conditions and different gelatin con[...]article/chapitre/communication
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T. Renaud ; P. Briery ; J. Andrieu ; Marylène Laurent | 1992article/chapitre/communication
P. Cornillon ; J. Andrieu ; J. Duplan ; Marylène Laurent | 1995Mesure et modélisation de la capacité calorifique des gels alimentaires à l'état congelé ou non. Pour améliorer la modélisation, la quantité de chaque état hydrique a été mesurée par résonance magnétique nucléaire pulsée à faible résolution en f[...]