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Auteur B. Launay |
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ouvrage
J. Doublier ; J. Lisch ; CENTRE DE DOCUMENTATION INTERNATIONALE DES INDUSTRIES UTILISATRICES DE PRODUITS AGRICOLES ; B. Launay | Paris [FRA] : Lavoisier | Série synthèses bibliographiques | 1975Cette étude décrit une catégorie d'additifs alimentaires : les additifs sensoriels (modifiant les caractéristiques organoleptiques) : les épaississants et gélifiants ou hydrocolloïdes. Ces hydrocolloïdes peuvent être naturels (gomme arabique, go[...]article/chapitre/communication
C. Michon ; G. Cuvelier ; B. Launay | 1993article/chapitre/communication
V. Langendorff ; G. Cuvelier ; B. Launay ; AL Et | 1997The specific attractive interaction between carrageenan and casein micelles is widely exploited in the daily industry to tailor the texture of dairy desserts. However, in industrial practice it has been observed that the addition of carrageenan [...]article/chapitre/communication
J. Doublier ; B. Launay | 1981article/chapitre/communication
C. Michon ; G. Cuvelier ; B. Launay ; A. Parker | 1996The storage (G') and loss (G ') moduli of transparent mixtures of l-carrageenan and gelatin have been measured during gelation and melting and compared with those of gelatin and l-carrageenan systems alone. The moduli of the mixtures were always[...]