Détail de l'auteur
Auteur E. Dickinson |
Documents disponibles écrits par cet auteur (18)

![]()
congrès/colloque
![]()
ouvrage
![]()
article/chapitre/communication
E. Dickinson ; F. Flint ; J. Hunt | 1989High volume fraction oil-in-water emulsions (55 vol% n-tetradecane) have been prepared under standard homogenization conditions at pH 7 with two different binary protein emulsifier systems, sodium caseinate + gelatin and whey protein + gelatin. [...]![]()
ouvrage
![]()
ouvrage
![]()
article/chapitre/communication
E. Dickinson ; K. Pawlowsky | 1997The influence of iota-carrageenan on the surface activity of bovine serum albumin (BSA) and on the properties of BSA-stabilized oil-in-water emulsions is reported. Surface tension data at low ionic strength indicate a weak electrostatic protein-[...]![]()
ouvrage
E. Dickinson, Editeur scientifique ; P. Walstra, Editeur scientifique ; Conference (1992/04/08-10; Lunteren, NLD) | Cambridge [GBR] : Royal Society of Chemistry | 1993![]()
congrès/colloque
E. Dickinson, Editeur scientifique ; R. Miller, Editeur scientifique | Cambridge [GBR] : Royal Society of Chemistry | 2001![]()
ouvrage
E. Dickinson, Editeur scientifique ; B. Bergenstahl, Editeur scientifique | Cambridge [GBR] : Royal Society of Chemistry | 1997![]()
ouvrage
E. Dickinson, Editeur scientifique ; M. Leser, Editeur scientifique ; Food Colloids 2006 (2006/04/23-26; Montreux, CHE) | Cambridge [GBR] : Royal Society of Chemistry | 2007![]()
congrès/colloque
![]()
ouvrage
E. Dickinson, Editeur scientifique ; J. Rodriguez Patino, Editeur scientifique ; Conference (1998/03/16-18; Seville, ESP) | Cambridge [GBR] : Royal Society of Chemistry | 1999![]()
congrès/colloque
E. Dickinson, Editeur scientifique ; D. Lorient, Editeur scientifique ; Conference of the Food Chemistry Group of the Royal Society of Chemistry (1994/03/23-25; Dijon, FRA) | Cambridge [GBR] : Royal Society of Chemistry | 1995![]()
ouvrage
![]()
article/chapitre/communication
E. Dickinson ; K. Pawlowsky | 1998We report on the influence of kappa-carrageenan (kappa-CAR) on the surface activity of bovine serum albumin (BSA) and on the properties of BSA-stabilized oil-in-water emulsions. Surface tension data at low ionic strength indicate an electrostati[...]